Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe... [×]

Încrederea clienţilor - primul pas în dezvoltarea unei relaţii de durată

Studii de piaţă PlatiOnline.ro
Catalin Maftei - May 22 2009
Noutăţi şi comunicate >> Studii de piaţă PlatiOnline.ro

Succesul unui site e-commerce este dat, pe langă produse, preţ şi prezentarea lor, şi de încrederea pe care site-ul dumneavoastră reuşeşte să o inspire vizitatorilor. A transforma un vizitator în cumpărător nu este aşa de uşor cum pare iniţial. Un utilizator avizat de e-commerce va şti ce să caute în momentul în care ajunge în magazinul dumneavoastră. Prima impresie va fi dată de aspectul grafic al paginii, presupunând că aceasta a avut o viteză normală de încărcare. Transparenţa informaţiilor şi accesibilitatea lor vor fi alte puncte în plus pentru magazin. Utilizatorul ar trebui să găseasca toate datele de care are nevoie astfel încât să poată plasa comanda în siguranţă şi cu încredere. Nelistarea unor informaţii precum numele companiei, datele de contact, politica de garanţie, termenii şi condiţiile generale vor determina neîncrederea vizitatorului şi abandonarea comenzii. Uilizatorul neiniţiat al unui astfel de serviciu se va pierde în proceduri de comandă, va cauta datele care îl interesează şi, dacă nu le va găsi foarte uşor, va renunţa.

O altă problemă este legată de confidenţialitatea datelor personale necesare în procesul de comandă. Pentru a încredinţa datele unei companii un utilizator trebuie să fie sigur că acestea vor fi folosite şi procesate doar pentru a putea beneficia de serviciul pe care îl solicită. Pentru orice altă utilizare este necesar acordul persoanei repective, aici fiind inclus chiar şi mailing-ul propriu. De asemenea, adresele, fie ele fizice sau de e-mail, ale utilizatorilor nu pot fi vândute de comerciant, încălcându-se astfel drepturi elementare.

Dacă a primi cataloage, e-mailuri, broşuri, este în mare parte doar enervant, consecinţele transmiterii datelor despre cardul personal sunt mult mai mari. Furtul de identitate, frauda online sunt pericole atât pentru comerciant cât şi pentru client. Utilizarea sistemelor de securitate, dezvoltate şi adaptate problemelor specifice de acestui mediu, este o necesitate şi nu un moft. Orice utilizator trebuie să verifice dacă site-ul de pe care a ales să-şi facă cumpărăturile este înrolat în sistemele de securitate Visa sau Mastercard, dacă pagina în care i se cer datele de identificare a cardului este securizată etc. Sistemele MaserCard SecureCode şi Verified by Visa reprezintă o protecţie în plus împotriva fraudelor.

La rândul său comerciantul trebuie să se asigure că procesatorul său de carduri permite utilizarea sistemelor de securitate, monitorizează tranzacţiile derulate, identifică tranzacţiile suspecte de fraudă şi investighează toate probleme de această natură. Sistemul PlatiOnline.ro urmăreşte aceste puncte, colaborând strâns cu comercianţii pentru a reduce riscurile de fraudă şi a evita situaţiile cel puţin neplăcute ce pot rezulta. De asemenea, echipa din spatele Plăţi Online a înţeles că securitatea şi confidenţialitatea datelor unui client sunt vitale atât pentru utilizator, cât şi pentru comerciant şi compania procesatoare.

Din punct de vedere al comerciantului, respectarea drepturilor clienţilor privind confidenţialitatea datelor personale reprezintă un prim pas în dezvoltarea unei relaţii de durată. Încrederea pe care a generat-o site-ul trebuie să fie menţinută prin calitatea serviciului oferit, protejarea datelor personale încredinţate, respectarea opţiunilor privind newsletter-ele sau alertele. PlatiOnline.ro

Ultima modificare: Jun 16 2009 1:26 AM

Înapoi

Comentarii

Niciun rezultat

Scrie comentariu  
MyAccount

Seminarii Webcast

Vă invităm să vă înregistraţi la Seminar Webcast Plăţi Online, participarea este gratuită!
Calendarul seminariilor noastre de webcast

Newsletter

Dacă doriţi să primiţi pe e-mail cele mai noi informaţii despre serviciile noastre, vă invităm să vă abonaţi la newsletter-ul PlatiOnline.ro.

Catalin Maftei, CEO & Founder C Solution, este invitat la IM World 2014 in calitate de speaker

Catalin Maftei, CEO & Founder C Solution, va participa la IM World 2014, in calitate de speaker in panelul “Driving Sales in a Connected World”, alaturi de alti specialisti din domeniul e-commerce din Romania: Adrian Grigori – director national Vanzari Urgent Curier, Alex Circei – CEO Copimaj, Laurentiu Ghenciu – VP Avangate si Radu Vilceanu – CEO & Founder ContentSpeed. Discutia va fi moderata de Claudiu Vrinceanu, redactorul sef al wall-street.ro.
(mai multe detalii)

Intalneste Echipa C Solution la Internet & Mobile World 2014

C Solution, una dintre cele mai dinamice companii romane de software, vine la Internet & Mobile World 2014 cu trei dintre celei mai de succes produse ale sale: PlatiOnline.ro, LivrariOnline.ro si AdministratorOnline.ro.
(mai multe detalii)

Noutăţi şi Comunicate de presă

Click&Collect reprezinta solutia functionala la metoda clasica livrare la usa si plata ramburs

(mai multe detalii)


Asigurari24.com - 10% discount la plata online cu cardurile Visa si MasterCard

Platind polita online beneficiezi de cele mai bune discounturi, iar polita o vei primi pe loc in format electronic, urmand ca aceasta sa fie livrata...

(mai multe detalii)


Nu ezitaţi să ne contactaţi 24/7
în caz că aveţi întrebări.


E-mail:
support(at)plationline(dot)ro
Telefoane:
+4 031 103 4299
+4 021 539 0701